Bouwkavels

De woonomgeving biedt u o.a.:
 • Wonen en leven aan het water
 • Wijk met historische elementen; terug naar het verleden
 • Voldoende parkeerruimte
 • Bouwkavels vanaf 555 m²
 • Scholen en winkels op loopafstand
 • Kindvriendelijke buurt met uitsluitend bestemmingsverkeer
 • Verkoopprijzen vanaf €179.500,- v.o.n.
Algemeen
Kavelnummers   62, 222 t/m 230
  63 - zuid-west
  kavels 217 t/m 200 - zuid oost
  Kavels 222 t/m 225 - noord west
 
Erfafscheiding   Haag door koper aan te planten (zie koopakte)
Afmetingen   Zie kaveltekening en prijslijst
Grondkwaliteit   Zie memo
Aanleg peil   Zie kaveltekening
Beeldkwaliteitsplan
 • Kavels 63, 222 t/m 225 maken onderdeel uit van ‘Wonen tussen het water’, zie blz. 49 t/m 51 BKP
 • Woningen presenteren zich richting park, Oude Berkel of overige bebouwing
Voor een (eerste) Welstandstoets kan via de gemeente Berkelland een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0545-250250.

Bestemmingsplan
 • Minimum afstand tot zijdelingse perceelgrens vrijstaande woning is 2,5 meter
 • Bouwvlak zie plankaart
 • Maximum bouwhoogte woning is 10 meter
 • Maximum goothoogte woning Hummelsweide is 4 meter
 • Maximum goothoogte woning Beeksingel de is 6 meter
 • Maximum oppervlakte bijbehorende bouwwerken 100 m2 (dan wel 60% oppervlakte perceel)
 • Rooilijn: zie plankaart

Bouwkavels in beeld

OP DE BLEEK

Heerlijk wonen in een kindvriendelijke omgeving
Uitkijken over de landerijen van de Achterhoek, pootje baden in de kabbelende Berkel en tot rust komen in park de Maat. Wonen in Op de Bleek is elke dag opnieuw genieten. Heerlijk door de omgeving wandelen en de gezonde buitenlucht opsnuiven. Of wat dacht u van meevaren op de Berkelzomp? Als u van de natuur wilt genieten hoeft u alleen maar de voordeur uit te stappen.

Alle ruimte op te spelen
Op de Bleek is een nieuwe wijk in Eibergen waar 230 woningen worden gebouwd. Een mix van onder andere rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande huizen: een gevarieerde buurt met een grote diversiteit aan bewoners. De omgeving is ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen. De ruim opgezette wijk kent eigen speelvoorzieningen. Trapveldjes en sportfaciliteiten zijn in de buurt aanwezig. Auto’s zijn in de kindvriendelijke wijk te gast en het plan geldt als een 30 kilometer-zone. Wat is er mooier dan uw kinderen in de eigen vertrouwde omgeving te leren fietsen en met een gerust hart buiten te laten spelen? De in oude luister herstelde Berkelarm biedt mogelijkheden om heerlijk te vissen.

Wijk met karakter
Op de Bleek bewijst dat heden en verleden prima samengaan. De locatie is van grote waarde voor de omgeving: op dit terrein stond ruim honderd jaar de textielfabriek van Eibergen, de grootste werkgever van de regio. De historie heeft een prominente plaats gekregen in het ontwerp. De zorgvuldig gekozen naam van de wijk verwijst naar het textielverleden. Historische elementen van de fabriek zijn bewaard gebleven zoals de oude fabrieksschoorsteen, het kantoorgebouw en de machinekamer. Dat maakt Op de Bleek zo speciaal; een nieuwe wijk met karakter.

eibergen-dorp Eibergen, een sfeervol dorp!
Eibergen heeft haar 13.000 inwoners veel te bieden. Het dorp heeft verschillende supermarkten en een gevarieerd winkelbestand met parkeervoorzieningen. In de zomer kunt u met vrienden terecht op het terras voor een drankje. Of wat dacht u van culinaire hoogstandjes in een van de vele restaurants? In het openluchttheater aan de Maat worden in de zomer regelmatig voorstellingen en optredens georganiseerd voor jong en oud
eibergen-voorziening-bal Eibergse voorzieningen
Eibergen heeft zwembaden, sportparken, musea en een openluchttheater. Daarnaast beschikt het dorp over een actief verenigingsleven en telt het verschillende sportclubs zoals FC Eibergen en tennisvereniging Mallumse Molen. Voor gezinnen met kinderen is Eibergen een uitstekende keus. Naast peuterspeelzalen, opvangmogelijkheden en basisscholen kunnen de kinderen ook voor middelbaar onderwijs in uw vertrouwde omgeving terecht. Ook de zorg is goed geregeld. Naast tand- en huisartsen beschikt Eibergen over een eigen polikliniek. Het dorp is gunstig gelegen nabij de uitvalswegen richting Enschede en Doetinchem.
eibergen-en-omgeving Eibergen en omgeving
Fietsen, wandelen, kanoën, een tochtje met de Berkelzomp, natuur met bossen, veengebieden, bijzondere flora en fauna, ijsvogel, wielewaal.
Naast de prachtige natuur zijn veel bezienswaardigheden de moeite van het bekijken waard. Eibergen herbergt bijvoorbeeld museum De Scheper: in het statige negentiende eeuwse herenhuis aan de Grotestraat wordt een beeld gegeven van de ontwikkeling van Eibergen en omgeving, toen het landschap nog bestond uit moerasbossen en zee. De gotische Nederlands Hervormde kerk in het centrum van Eibergen, waarvan de toren uit de 12e eeuw stamt en waar dominee Willem Sluyter preekte, spreekt zeker tot de verbeelding. Borculo heeft zeven musea en een molen: de dubbele-onderslagwatermolen aan de Korte Molenstraat uit 1628, waar nu restaurant De Stenen Tafel is gevestigd.
In Geesteren staat de achtkantige stellingmolen De Ster uit 1859. In Heure, vlakbij Borculo, is de oudste iep van Nederland (zo’n 160 jaar) te bewonderen.
De Mallumse Molen te Mallem staat op een idyllisch plekje aan de voormalige Berkel-arm. Naast het kasteel en bijbehorend park is Ruurlo beroemd om zijn schitterende bossen en doolhof. Neede geniet nationale bekendheid als gevolg van de jaarlijks te houden jam-markt. De Needse berg vormt één van de mooiste stukjes Berkelland en is geologisch bijzonder interessant.

CONTACT

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

contactformulier
klik om te activeren

bedankt voor uw bericht

wij zullen zo snel mogelijk reageren
closeicon
Contact

alle velden zijn verplicht

blaadjes

bedankt voor uw aanvraag

closeicon
Brochure aanvraag

alle velden zijn verplicht

blaadjes